13 Şubat 2008 Çarşamba

"ÇORUM'UN SAĞLIĞI İLE OYNAMAYIN"


Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Talat Kutsal dün düzenlediği basın toplantısıyla gündemdeki olayları değerlendirdi. Parti binasında çok sayıda MHP’linin de katıldığı dünkü basın toplantısında Talat Kutsal ilk olarak Çorum’un iyi yönetilmediğini iddia ederek, “2008 yılının bu ilk aylarında Çorum’un sahipsiz kaldığına ve halkın gelecek umudunu yitirdiğine hep birlikte tanıklık ediyoruz.” dedi. Talat Kutsal şöyle konuştu: “Çorum iki dönemdir devleti yöneten AKP Hükûmeti’nde 4 milletvekiliyle temsil edilmektedir. Çorum’un AKP’ye verdiği destek bu kadar güçlü iken, AKP’nin Çorumlu’ya verdiği destek ortadadır. Bu içler acısı durumu Çorum halkına reva görenleri kınıyoruz. Üzüldüğümüz asıl durum ise tuzları kuru sanayici ve işadamlarımızın Maliye Bakanı Unakıtan’ın gazabına uğramak korkusuyla Çorum’un içler acısı durumunu sessiz sinema gibi izlemeleridir. Halkımızın büyük çoğunluğu akşam evine götüreceği ekmeğin peşindedir. İlimizde peş peşe kapanan dükkânlar sahipsizliğin açık göstergesidir. Herkesi de umutsuzluğa sürüklemektedir. MHP olarak Çorum’u ve Çorumlu’yu öncelikle düşünmesi gereken bu ilin milletvekillerini ve Belediye Başkanı başta olmak üzere tüm yönetici ve bürokratları göreve davet ediyoruz. Geçtiğimiz beş yılda milletvekillerinin vaatlerini ve icraatlarını, Çorum’a gelen devlet yatırımlarını iyice gözden geçirelim. Daha doğrusu ateşli nutuklarla nasıl uyutulduğumuzu görelim.”
“ÇORUM’UN SAĞLIĞIYLA OYNAMAYIN”
MHP Merkez İlçe Başkanı Talat Kutsal, AKP’nin sağlık politikalarını da eleştirerek, isim vermeden Milletvekili Agah Kafkas’a yüklendi: “Daha geçtiğimiz hafta basın huzurunda kendisini ilin sağlık politikası profesörü olarak ilân eden sayın milletvekilimiz, Tarım İl Müdürlüğü’ne ait Hıdırlık altındaki 200 dönümlük araziye TOKİ tarafından büyük bir eğitim hastanesinin kurulacağını ve Hitit Üniversitesi’nin de Tıp Fakültesi’ne sahip olacağını açıklamadı mı? TOKİ, ülkede yapacağı hastane ihalelerini açıkladı ama bu listede Çorum’un adını duymadık. Takdiri Çorumlu’ya bırakıyor, AKP’ye ise Çorum’un sağlığıyla oynamayın diyoruz.” Hasanpaşa Devlet Hastanesi’nin kapatılması konusuna da değinen Talat Kutsal, MHP olarak ilk günden bu olaya karşı çıktıklarını hatırlatarak şöyle devam etti: “Hasanpaşa Devlet Hastanesi’nin kapatılması için AKP’nin kurnazca ve sessizce yapacağı icraatın Çorum’un zararına olduğunu ilk günden dile getirdik. Yıkmak kolay, yapmak zordur. Hastanenin eksikleri varsa tamamlansın ancak iktidar olmak çaresiz kalmak değildir. 2007’deki hizmetleri takdirle söz edilen Hasanpaşa Devlet Hastanesi’nin 500 personeli de korku ve kuşku içinde olacakları düşünmektedir.”
“İL GENEL MECLİSİ, LAF DEĞİL İŞ ÜRETSİN”
İl Genel Meclisi üyelerinin çalışmalarını da eleştiren Talat Kutsal, “İl Genel Meclisi maalesef Çorum’u yeniden keşfetme çabasındadır. Hayali projelerini araştırmak için alt komisyona havale etmekle meşgul. Derinçay’a ve birçok köye gönderdikleri paraların nasıl harcandığını takip edeceklerine, dün yaptıkları koca Kültür Sitesi’ni yıkıp büyük projeler üretmekten söz ediyorlar. Laf yerine icraat beklendiğini unutuyorlar.” diye konuştu.
.

Hiç yorum yok:

 
Çorum