13 Şubat 2008 Çarşamba

Alapala’dan dev işbirliği



Çorum’un önemli sanayi kuruluşları arasında bulunan Alapala Grup, dünyanın önde gelen Amerikan firması Tramco INC ile çok önemli bir işbirliğine imza attı.Alapala Halkla İlişkiler Sorumlusu Birsen Şen’in verdiği bilgilere göre, Alapala Tramco işbirliği ile hem sektörün önemli bir oranda dışa bağımlılığı azaltıldı hem de ülke sanayisine önemli bir katkıda bulunuldu.
‘Tramco by Alapala’ ismi ile Alapala grubuna dahil olan yeni şirket Amerikan Tramco INC firmasının ürettiği bütün makine ve ekipmanları üretip pazarlayabilecek. Söz konusu işbirliği ile başta çimento, maden sektörü olmak üzere un, yem, yağ sektörü olmak üzere hizmetler konusunda gerekli olan yüksek kapasiteli taşıma, yükleme, boşaltma makine/ekipmanları proje bazında ülkemizde üretilecek. Bu kapsamda Alapala Grubu kendi pazarlama ve üretim tecrübesini Tramco INC firmasının sektördeki 40 yıllık know-how proje desteği ile birleştirecek şekilde bir işbirliği sağlandı.Alapala Grup yöneticisi Görkem Alapala, yeni ber sektöre girdiklerini, üretim güçlerini yeni sektörde direkt kullanacaklarını söyledi. Alapala, yurt dışı firmalara ihracat yaparak yeni sektörün 40 yıllık tecrübesini kullanacaklarını kaydetti.Alapala Grup Şirket Profili1954 yılında değirmencilik sektörüne ahşap makinalar üreterek başlayan Alapala, bugün uluslararası şirketlerle işbirliği yapan, yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarıyla sürekli büyüyen ve bugün bünyesinde "Tramco by Alapala" şirketininde katılımıyla altı firması bulunan uluslararası bir marka olmuştur.
Grubun ana şirketi Alapala Makina dünyada 50'den fazla ülkede en ileri teknoloji anahtar teslimi un ve yem fabrikaları kurmuş olup, Türkiye ve Çorum ilinin ekonomisine önemli katkılarda bulunmakta, 250’nin üzerinde insana istihdam sağlamaktadır. Sektöründe dünyada ilk 3 firma aasına girmeyi başaran Alapala Makina, bugün dünyada liderliği hedeflemektedir.Türkiye'de Alapala Makina, Alapala Yem, Alapala Dış Ticaret ve Tramco by Alapala; Ukrayna'da Alapala Molino Un Fabrikası ve İtalya'da Mill Service Srl şirketleriyle faaliyet gösteren grup dinamik insan kaynağı ve üstün teknolojik alt yapısıyla Türkiye'de değişimin öncüleri arasında yer almayı sürdürecektir.

Hiç yorum yok:

 
Çorum