13 Şubat 2008 Çarşamba

Neler Oluyor?


Mazeretleri var, amigo onlar!

Mustafa DEMİRER - Gülesin AĞBAL

Hep sorun hep sorun
Çorumspor biz bizi bildik bileli sorunludur. Genel kurullarda deyim yerindeyse takımın sırtına yıkılacağı birileri aranır. O biri bulunur bulunmasına ya eleştiriler değişmez. Yeni yönetim de bir şekilde giden yönetime yapılan eleştirilerin benzerini alır. Arayışlardan sonra teknik direktör, futbolcu alınır, bir süre sonra onlar da gider. Seyirci, yani halk, şehir takımına sahip çıkmaz. Hiç değişmeyen sorun ise Çorumspor’un nakit sıkıntısıdır. Çorumspor tüm zamanlarda para sıkıntısı çeker, bu soruna bir türlü köklü çözüm bulunamaz. Ve tabi ki işin olmazsa olmazı bu işin içinde de mutlaka siyaset ve siyasîler vardır.
Amigolar gündemde
Geçtiğimiz hafta spor camiası ve camiaya bizim gibi kıyısından köşesinde bulaşanlar amigoları konuştu. Olayın patlama noktası ise Gümüşhane maçı oldu. Maç sırasında ve sonrasında yönetime kızan, kızgınlığını ve tepkisini de küfürle dile getiren amigoların stada alınmaması dahi gündeme getirildi. Emniyet yetkilileri ise belgesiz olayla ilgili böyle bir yasağın yasalarda bulunmadığını belirterek ‘stada alınmasınlar’ isteğini geri çevirdi. Kimdir bu amigolar, in midir, cin midir, ne yer ne içerler, Çorumspor’un maçı olmadığı zamanlarda ne yaparlar, aynı tarafta olmalarına karşın neden yönetime küfürlü sözler söylerler, bir kişi de çıkıp amigolara ‘sizin derdiniz ne kardeşim’ demiş midir merak ettik.
Amigoyuz biz, ölümüne severiz
Çorumspor’un 20 yıllık amigosu Mehmet Ali Altunkaya ve 15 yıllık amigosu Hasan Gözübüyük’le konuştuk. Biz sorduk onlar cevapladı, adamların ağzından Çorumspor’dan başka söz çıkmadı. Amigoluk nasıl bir şeydir, amigo nasıl olunur heveslisi için sorduk; "Amigolukta seçilme gibi, birilerinin göreve getirmesi gibi bir şey söz konusu değil. Bir takımın amigosunun bulunduğu kitlede sevilmiş olması çok önemli. Amigo olacak kişi takımını sevmeli. Spor camiasını sevmeli.”
Yenmek ve yenilmek, işte amigo, işte takım
Konuşurken anladık ki amigoların kendilerine de güvenmesi önemli bir etken. Şöyle ki, bir takımın yenmesi ya da yenilmesinde amigoların da çoğu zaman az ya da çok payı bulunuyor. Onlar da bunu kabul ediyorlar; “Çorumspor'un zaman zaman oynadığı maçlarda etkili oluyoruz. Çarkın dişlisiyiz. Profesyonel takımda amigo olması şart. Yıllardır Çorumspor'un hayalini yaşıyoruz. Çorumspor yendiği zaman çocuklar gibi seviniyoruz. Yenildiği zaman kimisi alkol alıp üzüntüsünü azaltmaya çalışıyor kimileri bir kenara çekilip gözyaşı döküyor.” diyorlar.
Kara tahtada ismimiz yazılıncaya dek
Amigoluk nereye kadar diye sorduğumuzda ise, “Bu şehir bize sahip çıkmalı. Ne yiyorsunuz, ne içiyorsunuz diye soran olmadı. Parayı cebimizden harcıyoruz. Çorumspor sevgi işi. Amigolukta duygusallığa yer yok. Tabi biz de uzayda yaşamıyoruz. Çorumspor'a hayatta küsmeyiz. İdarecilerle futbolcularla zaman zaman sorunlar yaşayabiliriz. Ölünceye kadar Çorumspor için mücadele ederiz. Taki Ulu Cami'nin kara tahtasına ismimiz yazılana kadar.” cevabını veriyorlar.
Stresten, hep stresten
E peki kardeşim sizin derdiniz ne, niye küfür oluyor maçlarda diyoruz, “Maçlarda bazen küfür olabiliyor. Maçın stresi içinde kendinizi kaybedebiliyorsunuz. Maç anında ne yaptığımızın, ne söylediğimizin farkında olmuyoruz gerçekten. Biz gücümüzü halktan alıyoruz. Çorum'u seviyoruz. Kimseyle tartışmak, kavga etme niyetimiz yok.” şeklinde açıklama getiriyorlar.Çorumspor'da yönetim sorunu olduğunu savunan amigolar, “Çorumspor'da Çorum'un çocukları olmalı. Zaman zaman bizim de yanlışlarımız oldu. Önce herkes kendini düzeltecek. Sonra Çorumspor iyi olacak. Çorumlu Çorumspor'a tam olarak sahip çıkmıyor. Bu ilin işadamları var. Çorumspor'da aynı insanlar çatıyı oluşturuyor. Çorumspor sevgisi tabana yayılmalı.” diyerek işi bağlıyorlar.
Bu sene mutlaka
Söyledikleri gibi mezara kadar bu işi yapmakta kararlı olan amigoların son sözü ise şu oluyor: “Çorumspor bu yıl ilk üçe girmeli. Bu sene olmazsa 10 yıl daha bekleriz. Çorumspor'un yüzde 1 milyon bu şansı yakalayacağına inanıyoruz. Biz amigolar hem stadyumu hem de şehri havaya sokacağız

1 yorum:

Haydar Gerlevik dedi ki...

Helal Olsun sizlere.

bir ömür tükettiniz Çorumspora inşallah önce 1. lige sonra süper lige çıkacağız.

 
Çorum