31 Ocak 2008 Perşembe

Hizmet-İş’le Çorum Belediyesi el sıkıştı

Hizmet İş Sendikası Çorum Şubesi Çorum Belediyesi ile Toplu İş Sözleşmesi sürecini tamamladı. Sözleşme maddeleri üzerinde mutabakata varan belediye ile sendika yetkilileri iki ay süren görüşmelerin sonunda el sıkıştı.
Çorum Belediyesi’nde çalışan Hizmet İş Sendikası çalışanlarını ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri dün itibariyle sonuçlandı. Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Belediye Başkan Yardımcıları Necip Cıdık ve Saim Balcı ile tekrar görüşme masasına oturan Hizmet İş Sendikası Çorum Şube Başkanı İbrahim Eceviş ve sendika yöneticileri 76 maddeden oluşan TİS taslağının tamamı üzerinde anlaşmaya vardılar.
30 Kasım tarihinde başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin tam iki ay sürdüğünü ve dün gerçekleştirilen son toplantıda Belediye Başkanı ile anlaşmaya vardıklarının müjdesini veren Hizmet İş Sendikası Çorum Şube Başkanı İbrahim Eceviş, iki yıllık süre içerisinde geçerli olacak sözleşme gereğince her yıl için %13’lük zam diliminin geçerli olacağını ve işçi üyeleri için güzel bir anlaşmayı imzalayacaklarını belirtti.
Belediye Başkanı Turan Atlamaz ile gerçekleştirilen görüşmeler süresince herhangi bir anlaşmazlık ya da uyuşmazlık yaşamadıklarının altını çizen Eceviş, üzerinde anlaşmaya varılan ve kabul edilen TİS taslağının Şubat ayı içerisinde sendika üyeleri ve belediye yetkililerinin katılacağı yemekli bir toplantı ile imzalanacağını bildirdi.

Hiç yorum yok:

 
Çorum